« Alle gereden ritten

MEERDAAGSE Vogezen – Rit 2

Lijst   

Informatie
Klik op de knop of het element op de kaart om er informatie over te zien.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

GEEN GPX-GEGEVENS AANGEGEVEN   

Profiel

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) Hoogte (m)
Geen hoogtegegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogtemeters (stijgend): Geen gegevens
Hoogtemeters (dalend): Geen gegevens
Duur: Geen gegevens
Datum:
do 7 sep
Vertrek:
09:00
Afstand:
132 km
Groep:
B reis
https://stillekensaan.be/wp-content/uploads/leden/profielfoto/rik_vandenbussche.jpg
Parcoureur:
Rik Vandenbussche
https://stillekensaan.be/wp-content/uploads/leden/profielfoto/hugo_willems.jpg
Parcoureur:
Hugo Willems

We zijn toe aan onze 3de SA meerdaagse van 2023. Dit kan tellen voor een wielertoeristenclub! Wie het al heeft meegemaakt, dit jaar of in het verleden, kan alleen maar beamen dat dit een unieke ervaring is die nauwelijks onder woorden te brengen is.

Van 6 tot 10 september trekken we richting de Vogezen. We logeren in Le Relais Vosgien in St. Pierremont bij Christiane waar Stillekens Aan al ettelijke keren heeft verbleven en waar werkelijk ‘geschiedenis’ is geschreven. Zowel de waardin als wijzelf zijn er helemaal klaar voor om dit nog eens over te doen.

Onze tocht wordt, zoals het bij ons B-team past, een mix van sportiviteit en toeristische beleving. Het wordt een aaneenschakeling van glooiende landschappen in de Lorraine, vlakke schilderachtige wegen langs de kanalen bij de Moezel en het betere (zeg maar stevig) klimwerk in de Vogezen.

Hoogtepunten worden ongetwijfeld de beklimming van de Col du Donon (oa. bekend van de Vlaamse tv-reeks “De GR5”), het bezoek aan ‘Epinal American Cemetery and Memorial’, de finale van de voorlaatste Tourrit 2023 met beklimming van de Col du Petit Ballon en de Col du Platzerwasel (beide van 1ste categorie !) tot in Le Markstein. En verder de Route des Crêtes tot op Col de la Schlucht en de aankomst van de laatste rit op de majestueuze ‘Place Stanislas’ in Nancy, één van de mooiste pleinen ter wereld en onderscheiden als Unesco werelderfgoed.

De fietsen staan op punt, de renners staan op scherp en Sylvère is terug in topvorm.

‘’Nous sommes tous ravis de repartir à la douce France…’’.